16 Eylül 2016 Cuma

ALİBABA SAĞLIKLI YAŞAM KÜRÜ ÇAYI

Eyvah yine sıcak bahar ayları ve yaz günleri geliyor. Elbiseler, kısa şortlar, mini etekler, açık bluzler, kısa kollu tshirtler, bikiniler, mayolar giyilecek. Fakat bütün kış beslenmeye dikkat etmeyip hareketsiz kalarak aldığınız kilolarla bu sıcaklarda nasıl giyinilecek derdi şimdiden başınıza bela oldu değil mi?

Her yaz başında olduğu gibi yine aynı sorular, yine aynı dertler, aynaya bakma ihtiyacı, fışkıran yağları nasıl kapatırım ipuçları şimdiden hayatınızı zindan etmeye başladı. Daha da kötüsü sizin bu yaz daha rahat olmanız için vermek zorunda olduğunuz kiloları vermek için hiçbir motivasyon faktörünüz yok. Yani kilo denen illet alınırken ne kadar kolay alınıyor fakat iş vermeye gelince maalesef her şey yolunda gitmiyor.

Hemen ilk fırsatta kaçamaklar devam ediyor, iştah hiç azalmıyor, yemek yemek için sürekli bir neden var, egzersiz yapmaya hem vakit yok hem istek yok, her şey ne kadar zor, nasıl verilecek bu kilolar, yazın o çok sevdiğim bikiniye giremezsem çok kötü olur, ya bu can simitlerimi nasıl kapatırım, nasıl nasıl nasıl her yaz başlarının kaçınılmaz travmaları bunların hepsi. Kilo verme olayının özünde yatan en kritik şey nefsimize hakim olamamamızdır.

Çok kararlı ve istikrarlı bir şekilde zayıflama süreci içindeyken aniden gözümüzün gördüğü, canımızın çok istediği bir şeyi yememe kabiliyeti yani nefis denen o zor süreç maalesef genelde aleyhimize sonuçlanmaktadır. Hele ki günümüzde gıda sektörünün bu denli yoğun rekabet içinde olmasından dolayı üretilen çok çeşitli paketli ve hazır gıdalar karşısında hayır demek oldukça zordur. Karnımız tok olsa bile gözümüz maalesef her zaman aç halde. Bunun üstüne bir de dayanılmaz lezzetteki yiyecekler hayatımıza girince şişmanlık, fazla kilolar hiç bitmeyen en büyük derdimiz haline gelmektedir. Zayıflama şartlarından bir diğerine gelecek olursak yani spor, egzersiz, hareketli yaşam tarzına bakarsak günümüzdeki bu çok yoğun iş temposu maalesef buna da izin vermemekte ya da çok kısıtlı bir zaman tanımaktadır. Bu kısır döngüler sonucunda içinde yaşadığımız yaşam tarzı bizi giderek daha kilolu, daha şişman birisi haline gelmememize neden olmaktadır. Biz buna rağmen sürekli kilo vermenin yollarını araştırarak, bulduğumuz zayıflama yöntemlerini uygulamaktayız.

Zayıflama yöntemleri bilimsel araştırmaların giderek artmasına, teknolojinin gelişmesine, kişilerin bilinçlenme düzeyinin artmasına paralel olarak artan bir eğri oluşturmaktadır. Geçtiğimiz şu günlerde kilolu kişilerin kilo problemine derman olma niteliğinde yeni bir yöntemden konuşulmaktadır. İsmi İnka Sağlıklı Yaşam Kürü. Merkezi Amerika Miami olan bu zayıflama programının Türkiye'de başta İstanbul ve İzmir olmak üzere bir çok şehirlerde şubesi bulunmaktadır. Henüz çok yeni bir uzmanlık alanı olduğu için geliştirme ve yayılma aşamasındadır. İnka diyeti olarak da adlandırılan bu zayıflama yöntemi öncelikle geçici ve etkisiz olan diyetlerden çok farklı.

En büyük farkı kişiye bir zayıflama programı içinde olduğunu hissettirmeden, etkili ve kalıcı bir şekilde, kişiyi mutsuz etmeden, zaman zaman motivasyon konusunda destek vererek kişiye en rahat ve konforlu şekilde kilo verdirmeye çalışmasıdır. İnka sağlıklı yaşam kürü, adından da anlaşılacağı üzere sıradan bir diyet değil, kişinin hayatının daha sağlıklı olmasını sağlamak ve kişinin yaşam tarzını olumlu yönde değiştirmek yönünde büyük adımlar atmaktadır. İnka zayıflama kürü, içinde zayıflamanın tüm temel ayaklarını kapsayan ve destekleyen bir programdır.

Zayıflamak konusu düşünülünce öncelikle kişinin fazla kilolarını vermek istemesi en temel şeydir. Buna karar verildikten sonrasında yaşanılacak her şey inka kürü programına bırakılır ve kişi kendini keyifli bir zayıflama sürecine bırakmış olur. İnka sağlıklı yaşam kürüne zayıflamaya karar vermiş olarak gelindiğinde ilk olarak kişinin tüm vücut profili oluşturulur. Yağ, kas, su oranlarına, inka küründen önceki kan değerlerine bakılır, vücut ölçüleri not alınır, kişinin beslenme tarzı, sevdiği yiyecekler, yaşam tarzı not edilir ve bir profil oluşturulur. Kişinin sahip olduğu fazla kiloların oranına göre bir hedef belirlenir ve program başlar. Bu program tamamen kişiye özgüdür.

Uygulanacak olan program; kişinin kilosu, cinsiyeti, yaşı, sahip olduğu hastalıkların durumu, çalışma durumu, medeni durumu, sahip olduğu çocuk durumu, günlük aktivitelerin durumu, kişiye ait rakamsal veriler gibi daha bir çok faktör bir araya getirilerek oluşturulmaktadır. Yani inka küründe sabah kalktığınız andan itibaren gece yatana kadar yaptıklarınız doğrultusunda, beslenme alışkanlıklarınız, hastalıklarınız doğrultusunda ve tabiî ki hedeflediğiniz kilo doğrultusunda bir program oluşturulur. İnka sağlıklı yaşam küründe tek şart bu programa uymaktır. Kişiyi zayıflama konusunda olduğu gibi bir çok hedef konuda yıldıran o katı kurallar, motivasyonu bozan zor şartlar elbette ki inka küründe bulunmamaktadır. İnka kürü oldukça naif, uygulandığı asla farkında olunmayan, konforlu bir zayıflama yöntemidir. İnka küründe sevdiğiniz, yemeye alışkın olduğunuz gıda türleri not edilir ve size fazla kiloya neden olan gıda çeşitleri yerine her gıdaya muadil bir seçenek tercih edilir.

Bu doğrultuda sizin şişmanlamanıza neden olan gıda türleri ortadan kalkıp yerine kilo aldırmayan bir beslenme programı gelince ve bu istikrarlı bir şekilde uygulanmaya devam ettirildiği süre boyunca inka küründe kilo vermemek imkansızdır. İnka kürünü diğer zorlayıcı diyetlerden ayıran en önemli etmen de iştahınızı kontrol altına alan, vücudunuzdaki yağlanmaya meğilli hücrelerdeki kaloriyi enerjiye çevirmeye yarayan ve değişen beslenme programınıza istinaden sizin enerjinizi arttıran bir doğal gıda takviyesi içermesidir.

Bu gıda takviyeleri Amerika'daki Dünya Sağlık Örgütünün de onayladığı tamamen doğal ürünlerdir. Çok etkili bir şekilde metabolizmayı hızlandırıcı ve kişiye enerji sağlayıcı ürünlerdir. İnka küründe ayrıca kişinin zayıflama konusunda motivasyonunu arttırıcı bir hizmet de verilmektedir. Bu sayede kişinin zayıflama programı esnasında enerjisini düşürüp her an yılma durumu ortadan kalkmaktadır. Aksine yaşam koçluğu desteği ile zayıflama hedefi daha önemli bir hale gelmekte ve kişilerin inka kürünü daha büyük bir zevk ve istekle yapmaları sağlanmaktadır.


Alibaba yaşam kürü doğru ve eksiksiz bir şekilde yapıldığı taktirde en çok gözlemlenen şey kişiye yağ dokusundan zayıflama sağlandığıdır. Dolayısıyla su ve kas kaybı ile geçici ve sağlıksız bir zayıflama yöntemi yaşanmamaktadır. İnka küründe hedeflenen kilolara ulaşıldığında ise yine bu kiloyu koruma programı devam ettirilir. Böylece kişi çok sorun ettiği kiloları verdikten sonra bile bu alışkanlığını bozmaz ve sağlıklı bir şekilde o kiloda kalmaya devam eder. Gerçekten önce sağlık sonrasında estetik açıdan güzel görünmek için sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo vermek adına denenmesi gereken bir zayıflama yöntemidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder